Volledig scherm

Onderzoek problemen Huis & Erf afgerond

SCHIJNDEL - Het forensisch onderzoek naar mogelijke onrechtmatigheden bij de Schijndelse/Gestelse woningbouwcorporatie Huis & Erf is afgerond.

Huis & Erf kiest er voor om de uitkomsten nog niet naar buiten te brengen. Het rapport met de bevindingen van onderzoeksbureau Integis wordt woensdag 15 december eerst gepresenteerd tijdens de ledenvergadering. Deze vergadering vindt plaats in ontmoetingscentrum De Huif in Sint-Michielsgestel en begint om 20.00 uur.

Na de ledenvergadering wordt de uitkomst van het rapport naar buiten gebracht.

In juni van dit jaar bleek dat er een ernstig conflict was in de top van de woningbouwcorporatie. De Raad van Toezicht verweet directeur- bestuurder André Phiferons een gebrek aan transparantie en een niet-tijdige of gebrekkige informatievoorziening. De Raad van Toezicht schorste Phiferons en maakte bovendien melding van mogelijke ‘onrechtmatigheden’, waaraan Phiferons zich zou hebben bezondigd. Het zou gaan om een onrechtmatige salarisverhoging van Phiferons , belangen bij opdrachten - het inschakelen van kennissen uit de vriendenkring en een ‘directiewoning’, een bouwval aan de Deken Baekersstraat. De schorsing werd door de rechter teruggedraaid omdat de verwijten van de Raad van Toezicht te vaag waren voor schorsing. Wel werd een forensisch onderzoek opgestart. De leden van de woningbouwvereniging vroegen het ministerie van WonenWijken en Integratie om hulp van een toezichthouder bij het oplossen van het conflict tussen directeur Phiferons en de Raad van Toezicht. Toezichthouder Pouw geeft 15 december zijn visie op het onderzoek.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

  • Ja (75%)
  • Nee (25%)
1403 stemmen

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen