Volledig scherm
De gemeente wil meer variatie op de Bossche kermis. Op de Parade was het zondagmiddag ruim een uur na de start nog rustig. © Marc Brink/BD

Op Bossche kermis zijn de rijen (voorlopig) weg: gemeente wil meer variatie

DEN BOSCH Voor sommige attracties zoals de Booster Maxx en Ultimate stonden de liefhebbers zaterdagavond in de rij. Maar zondagmiddag kwam de Bossche kermis tussen de buien door met horten en stoten op gang.

Rond 13.00 uur,  een uur na de opening, zaten medewerkers van de Katapult op de Parade voor hun attractie een poosje te wachten op klanten. De buurman was niet eens begonnen. Drie uur later is het heel wat drukker. Zeker bij de katapult.  

,,Er is veel variatie en kwaliteit. Het is een echte familiekermis. Maar ik had meer gewild'', zegt Henri Holtz die de kermis coördineert voor de gemeente.

Volgens hem is de spoeling dun als het gaat om attracties. ,,Er is in het hele land vergrijzing in de branche en er komen nauwelijks nieuwe attracties. Het is steeds moeilijker om de door ons gewenste exploitanten naar Den Bosch te krijgen. Sommige exploitanten staan bijvoorbeeld liever in Oss waar nu ook kermis is. De kermis later of eerder houden schiet niet op. Want sommige gemeenten sluiten contracten af voor meerdere jaren. Wij overwegen dat ook. Je legt dan niet alleen grote attracties vast, maar ook kleinere waarvan er weinig zijn zoals bootjes waarin kinderen kunnen varen.''

Hans van Tol, bestuurslid van de Nationale Bond van Kermisbedrijfshouders (BOVAK), staat voor het zoveelste jaar op de Bossche kermis met zijn Turbo Polyp. De Weertenaar is vol lof over de Bossche kermis. Maar hij vindt het 'heel verstandig' om meerjarencontracten af te sluiten. 

De kermis duurt tot en met 27 augustus. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.

poll

Goed dat dit het laatste referendum was

Goed dat dit het laatste referendum was

  • Oneens (62%)
  • Eens (38%)
1363 stemmen