Volledig scherm
Netbeheerder Enexis waarschuwt voor oplichters aan de deur. © Siep van Lingen

Oplichters misbruiken naam Enexis en dringen zich op aan de deur

DEN BOSCH - Netbeheerder Enexis waarschuwt via social media voor misbruik van haar naam. Het gaat om oplichters die deur aan deur energiecontracten aanbieden waarbij de naam Enexis wordt misbruikt, agressieve telefoontjes of zogenaamde controleurs van de slimme meter. 

,,We horen steeds vaker dat er energiecontracten worden aangeboden namens Enexis", aldus een woordvoerder. ,,Maar dat kan helemaal niet. Enexis sluit geen energiecontracten af. Wij leveren geen energie, wij zijn de netbeheerder."

Om hoeveel meldingen het gaat kan de woordvoerder niet precies zeggen. Ze komen volgens hem verspreid uit het voorzieningengebied van Enexis. Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. ,,De oplichters proberen gegevens los te peuteren, bij ouderen binnen te dringen of maken, als ze zogenaamd voor de slimme meter komen, een quick scan van wat er allemaal aan waardevolle spullen in huis is. Sommigen vragen zelfs meteen geld en dat doen wij echt nooit!"

Politie

De woordvoerder benadrukt dat medewerkers van Enexis altijd een legitimatiebwijs kunnen tonen. ,,De waarschuwing is een pro actieve actie van Enexis die hopelijk preventief werkt. Als iemand zich niet kan legitimeren adviseren we mensen de klantenservice en de eventueel de politie te bellen." 

  1. Organisaties vrezen 'afdankertjes' na afhaken Joris' kerstboom

    Organisa­ties vrezen 'afdanker­tjes' na afhaken Joris' kerstboom

    DEN BOSCH - ,,Als marktpartijen hebben wij grote vraagtekens bij het proces dat doorlopen is. De uitkomst bevreemd ons en rekenen wij de bestuurders van onze stad aan." Dat schrijven de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ondernemersfonds Hartje 's-Hertogenbosch, vereniging Hoteloverleg 's-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Ondernemersfonds 's-Hertogenbosch (SOCH) in een brief aan het college van B en W.
  2. Verkeer langs Zuid-Willemsvaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

    Verkeer langs Zuid-Willems­vaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

    DEN BOSCH - ,,We hebben net een huis aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. Ja, we willen na vanavond nog steeds bij het kanaal gaan wonen. We hebben er veel zin in." Toekomstig Bosschenaar Maurice Geraets was gisteren één van de ongeveer vijftig bewoners van de 'Werkgroep Zuid-Willemsvaart' tijdens een bijeenkomst over de herinrichting van de weg langs het kanaal tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.