Volledig scherm
Een pony-ritje is op veel kermissen een traditionele attractie. © Schippers Desirée

'Pony's op de kermis moeten verboden worden'

POLLDEN BOSCH - Ook op de komende kermis in Den Bosch kunnen kinderen bij de Orthenstraat een ritje maken op een pony. Maar daar lijkt een einde te komen. Volgens de Bossche Groenen gaat het vermaak ten koste van de dieren en wil de gemeente af van deze attractie. 

,,De gemeente heeft ons onlangs laten weten dat aanvragen voor pony's op de Bossche kermis voortaan worden afgewezen'', zegt fractievoorzitter Judith Hendrickx.

Volgens Hendrickx vloeit dit voort uit het door de Bossche Groenen ingediende initiatiefvoorstel Bossche Aanpak Dierenwelzijn dat eind vorig jaar door de gemeenteraad is aangenomen. Hierin is geregeld dat 'dierenwelzijn wordt meegewogen bij alle beslissingen van de gemeente'.

Hendrickx dringt er met schriftelijke vragen bij het college van B en W op aan om pony's zo snel mogelijk van de kermis te verbannen.

Zij verwijst naar de Dierenbescherming die twee jaar geleden zei dat het eten en drinken voor pony's op kermissen 'niet overal goed geregeld is'. Ook zouden de dieren vaak te dicht bij elkaar staan. Verder zouden ze last hebben van de harde muziek en lawaaierige bezoekers. Ook zou de bestrating slecht zijn voor de hoeven. 

Exploitant J. Jagers-Muliedda laat het aan zijn dochter over om te reageren op de kritiek. ,,Als de pony's het slecht zouden hebben dan zouden ze niet lopen. Ze vinden het juist leuk en het is beter dan alleen maar rondjes lopen in een manege. Op de kermis is muziek, maar daar kunnen ze tegen'', zegt de dochter.

poll

Pony's weren op de kermis is een goed idee

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
1511 stemmen

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.

poll

Goed dat dit het laatste referendum was

Goed dat dit het laatste referendum was

  • Oneens (62%)
  • Eens (38%)
1364 stemmen