Praalwagen van De Pereplukkers wint optocht in Oeteldonk

FOTO'S EN VIDEO'SDEN BOSCH - De praalwagen van carnavalsvereniging De Pereplukkers is door de jury uitverkoren als winnaar van de carnavalsoptocht in Oeteldonk. Drie rijen dik stonden de Oeteldonkers maandag in het zonnetje te genieten. En natuurlijk kwam het thema 'Van keinds af aon' veelvuldig terug.

In totaal trokken dertien praalwagens, zeven grote groepen, vier kleine groepen en vijf individuelen dwars door het centrum, met tot slot Zijne Koninklijke Hoogheid Amadeiro XXV. En waar het vorig jaar regende en twee jaar geleden te hard waaide, waren de weergoden Oeteldonk dit keer heel wat beter gezind.

,,Het niveau is hoog. Er zijn zeker zes kanshebbers voor de eerste plaats", was het oordeel van een jurylid voor de start van de optocht. De vele toeschouwers langs de kant zagen dan ook onder meer een Knillis die werd afgeschoten, een curlingploeg en het klasje 11.11 die Oeteldonkse les kreeg. Op de wagens kwam onder meer een groot ooievaarsnest voorbij, de Oliebollenfantenbaby en Addy van den Krommenacker. Bij het publiek was de wagen van 't Heuveltje misschien wel de favoriet, met een Bossche gouden draak voorop.

Ook dit jaar lukt het niet om de carnavalsoptocht in Oeteldonk helemaal op tijd te laten starten. In plaats van het geplande vertrek om 12.33 uur vanaf de Van Grobbendocklaan, werd dat een kwartiertje later. Maar daarna vielen er nauwelijks gaten tijdens de tocht die liep via onder andere de Graafseweg, Hinthamerstraat, Parade, Triniteitstraat, Verwersstraat en de Vughterstraat naar de Markt. Daar kwam de prins tegen half vijf aan. 

Volledig scherm
De winnende wagen van de Pereplukkers trekken door een volle Hinthamerstraat. © copyright Marc Bolsius

De uitslagen:  

Praalwagens: 1. De Pereplukkers (Plukken als boer). 2. De Krabkes (D’n Oeteldonkse levensloop). 3. 't Heuveltje (’n draok van ’n moeder).  

Grote groepen: 1. De Pintvatters (De begrafenis van Knillis: een schot voor de boeg).  2 De Jutters (Blaast eenn Oeteldonks CurlingTeam zich toch nog een weg naar de Olympische Spelen?)  3. De Swervers (44 Joar).

Volledig scherm
Ondertussen op de Bossche Markt. Aan de voeten van Knillis © Marc Brink

Kleine groepen: 1. Brabants Bontje (Oeteldonkse Nennies). 2. Engelbertjan & zijn kornuiten (Golfslagbad). 3. Club zonder Naam (Oew urste praolwaoge)

Volledig scherm
De optocht in Den Bosch. © BD

Individuelen: 1. Linda van Nuland & Yvette Graafmans (Oeteldonks Ketaktpunt). 2.  William van Litsenburg (Hij is om op te vreten). 3. Last Moment (Van keinds af aan…. geef ik birds)

Volledig scherm
William van Litsenburg © Marc Brink

Bambergersprijs: de Dikkupkes. 

Volledig scherm
Onthulling knillis 2018 Oeteldonk © Marijn van den Broek
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch