Volledig scherm
Confetti en ballonnen bij de officiële opening van de kermis in Den Bosch. © Marc Brink/|BD

Publieksprijs voor Heroes City in Den Bosch

DEN BOSCH - Traditiegetrouw heeft de gemeente Den Bosch met een enquête gepeild welke attracties  op de kermis extra waardering verdienen met een publieksprijs. Bijna 400 bezoekers lieten weten om welke favorieten het gaat. In de categorie grootvermaak werd Heroes City het meest gewaardeerd.

Ruim 63 procent van de geënquêteerden verkoos deze op de Parade geplaatste attractie. De Break Dance eindigde met ruim 18 procent op de tweede plaats en Ultimate met ruim 11 procent als derde. 

In de categorie kindervermaak eindigde de op het Kerkplein geplaatste zweefmolen als eerste (ruim 60 procent). Reis door Toverland was met ruim 13 procent goed voor de tweede plaats en Chamonix strandde met ruim 12 procent als derde. 

Kamelenrace 

In de categorie spel en gok won de Kamelenrace de strijd met 68 procent. Met ruim 12 procent eindigde Rotalet als tweede en Lucky Duck met ruim 7 procent als derde. De churros-exploitant won wat de verkoop van eten betreft.

Jarenlang is de bekendmaking van de publieksprijzen aan het einde van de kermis. Maar net als vorig jaar wil de gemeente de exploitanten de kans geven om in Den Bosch enkele dagen langer te pronken met de onderscheiding.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.