Volledig scherm
Ton Rombouts © Robèrt van Lith/BD

Rombouts Boss van Den Bosch

DEN BOSCH - Ton Rombouts is uitgeroepen tot D'n Boss van Den Bosch. Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt in de Verkadefabriek. Als tweede eindigde Willem van der Made, directeur stadsontwikkeling van Den Bosch. De derde plaats ging naar gedeputeerde Bert Pauli, die eerder dit jaar afscheid nam als wethouder van de gemeente Den Bosch.

Wethouder Bart Eigeman (GroenLinks) heeft zijn collega-wethouder Rodney Weterings (PvdA) geklopt in het onderzoek D'n Boss van Den Bosch. Eigeman kwam als nummer 4 uit de bus, Weterings werd eerder op de avond al als nummer 6 bekendgemaakt.

Roderick van de Mortel is als laatste geëindigd in het onderzoek D'n Boss van Den Bosch. Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt door Twan van den Brand, adjunct-hoofdredacteur van het Brabants Dagblad. Van de Mortel is burgemeester van Vught en oud-wethouder van Den Bosch. Van de Mortel bekleedt nog diverse bestuursfuncties in Den Bosch. De eerste tien kandidaten zijn dinsdag in willekeurige volgorde bekend gemaakt.

Het onderzoek naar de meest invloedrijke Bosschenaar is gehouden door het Brabants Dagblad in samenwerking met de Universiteit van Tilburg.

Meer nieuws en achtergronden woensdag in het Brabants Dagblad.

Volledig scherm
Volledig scherm
Burgemeester Ton Rombouts wordt gefeliciteerd door BD-hoofdredacteur Ton Rooms.. foto Paul Roovers/BD
Volledig scherm
Rodney Weterings (midden) eindigde als zesde in D'n Boss. Vooraf aan de avond had hij een gesprek met gemeentesecretaris Irma Woestenberg en gedeputeerde Bert Pauli, beiden ook genomineerd voor D'n Boss. foto Robèrt van Lith/BD
Volledig scherm
Burgemeester Ton Rombouts, de meeste invloedrijke man van Den Bosch. foto Paul Roovers/BD

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.