Volledig scherm
Het Sint Janslyceum in Den Bosch © Merel van Beers

Sint Janslyceum Den Bosch haalt 'vooral dankzij fanatieke brugklassers' drieduizend euro op

DEN BOSCH - Leerlingen van het Sint Janslyceum hebben 3.000 euro opgehaald voor het goede doel met de verkoop van bloembollen. Bloembollen? Ja, want de school staat in bloei bedacht de leiding van het Sint Janslyceum in Den Bosch. Al honderd jaar. 

De goede doelen actie is onderdeel van het 100-jarige jubileum waarbij de school niet alleen het onderwijs viert, maar ook educatieve, sportieve en culturele activiteiten heeft gepland. 

Volledig scherm
Maandag werden twee cheques overhandigd op de school in Den Bosch. © via Sint Janslyceum

De leerlingen verkochten pakketten bloembollen aan buren, vrienden en familie. Vijftienhonderd euro van het opgehaalde geld werd geschonken aan Dream4Kids en de andere helft ging naar Solidair met India. ,,Twee goede doelen voor kinderen dichtbij én verder weg", legt rector Jean Wiertz de keuze uit. 

Maandag werden de cheques van beide vijftienhonderd euro op school overhandigd. ,,Een mooi bedrag dat mede dankzij een groep fanatieke eersteklassers opgehaald is", reageert rector Jean Wiertz. Eén brugklas haalde namelijk bijna de helft (zo'n elfduizend euro) van het bedrag binnen.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ernstig ongeluk met 'livestreamers': Osse vrouw (24) heeft 'van alles gebroken', maar is buiten levensgevaar

    Ernstig ongeluk met 'livestrea­mers': Osse vrouw (24) heeft 'van alles gebroken', maar is buiten levensge­vaar

    OSS/ROSMALEN - De 24-jarige vrouw uit Oss die zaterdagavond zwaargewond raakte bij het zware ongeluk op de A59 bij Rosmalen, is buiten levensgevaar. Dat meldt de familie aan het Brabants Dagblad. De auto waarin ze zat raakte van de weg, reed door een droge sloot en kwam op de parallelweg tot stilstand. Een 21-jarige vrouw uit Gemert die ook in de auto zat, overleefde het ongeluk niet.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.