Volledig scherm
Voorzitter Brecht Gerritse van startersvereniging Voorhelvoirt en burgemeester Frans Ronnes tekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Starters Helvoirt tekenen aan klaptafel

HELVOIRT - Burgemeester Frans Ronnes van Haaren en voorzitter Brecht Gerritse van startersvereniging Voorhelvoirt hebben dinsdagmiddag op ludieke wijze aan een klaptafeltje op een akker een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Een overeenkomst voor de bouw van twaalf starterswoningen die moeten komen in uitbreidingwijk Den Hoek in Helvoirt. In een nieuwe woonwijk die in totaal 170 woningen moet gaat tellen.

Gerritse meldde uitermate blij te zijn dat er naar verwachting eind dit jaar eindelijk weer gebouwd kan worden in het dorp. Dan moet, mits er geen bezwaren binnen komen op het bestemmingsplan, de eerste fase starten van zo'n vijftig woningen, waaronder de twaalf in eigen beheer voor de starters.

Gerritsen zei al zeven jaar bezig te zijn met de bouw van de starterswoningen die met gemeentesubsidie en inclusief grond rond de anderhalve ton gaan kosten. Maar hij zei zich te herinneren dat er al zeker 25 jaar over het plan Den Hoek wordt gepraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.