Volledig scherm
Op de hoek Zuidwal-Hekellaan zijn de voorbereidingen getroffen voor een glijbaan als startplaats van Swim to Fight Cancer. © Marc Brink/BD

Swim to Fight Cancer: 'Aanloop is spannender dan ooit'

DEN BOSCH - Het water is nu schoon en veilig genoeg, maar het onstuimige weer zorgt ervoor dat pas vrijdagmiddag definitief bekend is of zondag Swim to Fight Cancer met ruim 800 deelnemers in Den Bosch verloopt zoals de organisatie heeft gepland. ,,Er wordt zondag gezwommen. Maar mogelijk met aanpassingen als de waterkwaliteit tekort schiet'', zeggen Mechtild Stultiens en Hanneke van de Voort. Namens Artishock Events & Marketing organiseren zij het evenement als projectleiders met Marijn Producties.

Door de hevige regenval van de afgelopen dagen kan rioolwater via een overstort in de Dommel terecht komen en het water ongeschikt maken om te zwemmen. ,,We hebben nauw overleg met de waterschappen en nemen geen risico. Deze aanloop is spannender dan ooit'', zegt Stultiens.

Veiligheidsplan

Een half jaar geleden begonnen de eerste voorbereidingen voor het evenement en de afgelopen vijf weken zijn acht medewerkers dag in dag uit bezig geweest met de laatste voorbereidingen voor het evenement. ,,Natuurlijk scheelt het dat een draaiboek is gemaakt toen wij Swim to Fight Cancer in 2014 voor het eerst mochten organiseren. Maar dit jaar is het met 820 deelnemers en het veiligheidsplan dat daarbij hoort veel uitgebreider'', zegt Stultiens.

Vestingloop

Stultiens en Van de Voort hebben ervaring met het organiseren van de Vestingloop. Maar volgens hen is Swim to Fight Cancer een verhaal apart. Stultiens: ,,Voor de Vestingloop speelt het inzamelen van geld geen rol. Maar bij Swim to Fight Cancer moet je er voor zorgen dat de omstandigheden optimaal zijn om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor de bestrijding van kanker. De deelnemers hebben via donaties op dit moment al ruim 423.000 euro bij elkaar gehaald. Wij realiseren via sponsoring en inschrijfgelden het evenement. Het randprogramma in Den Bosch is heel wat uitgebreider dan in de zes andere plaatsen waar Swim to Fight Cancer wordt gehouden. Alles met het doel zoveel mogelijk donatiegeld op te halen.''

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.