Volledig scherm
Het moment suprême: burgemeester Rombouts staat samen met de directeuren Kees van den Broek en Anna Uitde Haag op het punt een symbolische (openings)handeling te verrichten. Presentator Corine Hulshof en Judith Schmitz-Van den Berg volgen het ritueel van dichtbij © Chris Korsten

Theaterstadstuin is resultaat van een-tweetje tussen Liliane Fonds en Koningstheateracademie

DEN BOSCH - De nieuwe Theaterstadstuin, gelegen naast zowel het karaktervolle gebouw van het Liliane Fonds als het onderkomen van de Koningstheateracademie, is zaterdag officieel in gebruik genomen. De twee directeuren Kees van den Broek en Anna Uitde Haag waren samen met burgemeester Ton Rombouts betrokken bij de openingshandeling. Het trio gaf daar op symbolische wijze uiting aan middels het planten van een Vergeet-me-nietje.

Met de ingebruikname van de Theaterstadstuin, waarin meerdere aspecten zijn samengebracht, heeft Den Bosch er een nieuwe ontmoetingsplaats bij. Een ontmoetingsplaats die bovendien in hoge mate rolstoelvriendelijk is, wat gezien de missie van het Liliane Fonds een vanzelfsprekendheid is. ,,Te midden van allerlei bloemen, planten en (pluk)kruiden kunnen bezoekers op deze 'verborgen' plek in het centrum van de stad onder meer genieten van de rustieke sfeer die hier doorgaans heerst."

Volledig scherm
Het komische duo Roovers & Van Leeuwen wist onder het publiek de lachspieren wel in beweging te brengen © Chris Korsten

,,Daarnaast lijkt dit een perfecte locatie om bijvoorbeeld van tijd tot tijd kleinschalige openluchtvoorstellingen of muziekoptredens te organiseren. Aangezien de Koningstheateracademie momenteel die enige HBO-opleiding van Nederland op het gebied van cabaret herbergt, is het niet vreemd dat het accent wellicht op cabaretoptredens zal komen te liggen", aldus Judith Schmitz-Van den Berg, die bij het Liliane Fonds mede verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling.

Als voorproefje konden de bezoekers tijdens de officiële opening alvast kennismaken met de talenten van het geestige duo Roovers & Van Leeuwen.
De Theaterstadstuin heeft twee ingangen: één is gesitueerd aan de Havensingel, de ander aan het Emmaplein. De tuin is echter alleen tijdens kantooruren geopend. Met de aanvulling dat elke tweede zaterdagmiddag van de maand ter plekke door studenten van de Koningstheateracademie een voorstelling in de open lucht zal worden geprogrammeerd. De exacte programmering zal telkens via Facebook bekend worden gemaakt. Tevens zullen zich elke derde woensdagmiddag van de maand speciale activiteiten voor kinderen voltrekken. Verder is het de bedoeling dat zo nu en dan een door de StadsBIEB verzorgde voorleessessie voor basisscholieren van de onderbouw plaatsvindt.

Volledig scherm
De publieke belangstelling tijdens de officiële opening was aanzienlijk © Chris Korsten
Volledig scherm
Studenten aan de Koningstheateracademie hadden speciaal voor deze gelegenheid een lied ingestudeerd © Chris Korsten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.