Volledig scherm

Twee keer volle bak bij ode aan Ploegadoers

BOXTEL - Podium Boxtel zat donderdagvanavond twee keer vol met publiek voor de ode aan de Liempdse volksmuziekgroep de Ploegadoers.

Op initiatief van Stichting Boel kwamen opvolger ‘Wè Ploegadoers’ en de club van 'DesdeKunst' bij elkaar voor twee maal twee uur volksmuziek. Presentator Pieter Bas sprak de avond aan elkaar. Eerst mochten ‘Wè Ploegadoers’ het podium op met een lach en een traan. Een prachtige vertolking van het nummer ‘Bed van tante Mien’, ‘Van Kriele hiet men henneke’ en ‘Rokende Boer’. De geest van de twee grote animators van de Ploegadoers, Martien en Piet Grilis (in de jaren negentig overleden) waarden weer rond.
In de pauze werd de nieuwe cd gepresenteerd waarop liedjes van de Ploegadoers staan die door DesdeKunst zijn bijeengebracht. DesdeKunst, een aantal Boxtelse muzikanten met warme banden richting familie Grilis, traden na de pauze op. Een mooi eerbetoon aan De Ploegadoers die begin jaren zeventig ontstonden, in de jaren negentig stopten en na de eeuwwisseling weer bij elkaar kwamen.

Volledig scherm
De Liempdse groep tijdens een optreden in 2012 in Podium Boxtel

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.