Volledig scherm
Leonie Dekker schildert al jaren, liefst landschappen met acrylverf. © Domien van der Meijden

Tweede editie van Kunstmarkt Berlicum bij Buiten Gewoon

BERLICUM - Stichting Kunstmarkt Berlicum werkt hard aan de tweede editie van de kunstmarkt die bij Werkboerderij Buiten Gewoon wordt gehouden. Er komen zeker tachtig kramen met kunst in allerlei vormen op de boerderij.

De Werkboerderij Buiten Gewoon aan de Beekstraat in Berlicum vormt 8 juli het decor van de tweede editie van de Kunstmarkt Berlicum. Ans van Aar, Ingrid Lagarde, Ancella van der Rijt en Leonie Dekker vormen het bestuur van de gelijknamige stichting die de markt voor de tweede keer houdt. Dat gebeurt in samenwerking met Cello, die zeker vijftien hulpboeren in de dagbesteding heeft werken bij de werkboerderij.

,,Het is een prachtige plek, ruim van opzet en met een mooie vijver en veel plaats voor kramen met allerlei kunstuitingen", zo geeft Leonie Dekker aan. ,,Samen hebben we al heel wat kunstenaars bij elkaar die fraaie en hoogwaardige kunstobjecten leveren voor de markt. Het gaat om een grote diversiteit aan kunst. Schilders, beeldende kunst, verhalenvertellers, dichters, zang, poppenkast, beeldhouwers, ijzer- en glaskunst, sieraden. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken. O, ja. Ik vergeet vilt-kunst en leerbewerking."

Vorig jaar trok de markt liefst duizend bezoekers. Toen deed de stichting nog de eigen catering op het terrein. ,,Dat is nu uitbesteed aan een professioneel bedrijf. Dan hebben wij al onze vrijwilligers inzetbaar voor tal van andere zaken. Want je moet veel regelen. Ook het verkeer en zo."

Tijdens de kunstmarkt, die van 12.00 tot 17.00 uur op het terrein van Buiten Gewoon wordt gehouden is er voor het publiek ook volop muziek op het terras. ,,Er treden koren op en muziekgezelschappen. Voor kinderen zijn er ook workshops om van alles te knutselen en zich te laten schminken."

Ook werk van Leonie zelf is te zien op de kunstmarkt. Dekker schildert al jaren, het liefst landschappen met acrylverf. Samen met een andere kunstenares organiseert ze ook kunstreizen naar Frankrijk, waar ze met cursisten aan het werk gaat.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3001 stemmen