Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Frankfort vertelt de familie van Leo van Beurden hoe er via internet verbinding gelegd gaat worden met Bandung. Foto Annemiek Steenbekkers/BD

Van Beurden via internet geridderd

KERKDRIEL - Missionaris Leo van Beurden uit Kerkdriel is vrijdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Dit gebeurde via internet, want de 68-jarige Van Beurden is woonachtig in Bandung, Indonesië. In aanwezigheid van familieleden van Van Beurden legde waarnemend burgemeester Arno Frankfort in de Maasdrielse raadszaal via internet contact met de decorandus. Die reageerde zeer enthousiast op het bericht uit Nederland. Het daadwerkelijk uitreiken van de ridderorde gebeurt op 19 juni na afloop van de mis in de Kerkdrielse Sint-Martinuskerk die Van Beurden zelf leidt.

Van Beurden is sinds 1970 pastor-missionaris in Indonesië. Tot zijn verdiensten behoren het oprichten van een coöperatie om mensen minder afhankelijk te maken van derden. Ook zette hij veel projecten op voor kleine boeren en vissers om hen te helpen een beter bestaan op te bouwen. Sinds 1998 is Van Beurden plebaan van de kathedraal. Naast de reguliere taken zet hij zich voornamelijk in voor de versteviging van de relatie met andere godsdiensten. Ook is hij directeur van een scholengemeenschap in het bisdom Bandung en stuurt 70 scholen aan, waarbij de nadruk ligt op onderwijsvernieuwing.

In het Brabants Dagblad van zaterdag meer over de uitreiking van de koninklijke onderscheiding aan Leo van Beurden.

Beelden van het contact met Van Beurden via internet.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen