Volledig scherm
© ANP

Veel drukkere carnaval voor Bosch ziekenhuis, elf dronken minderjarigen binnengebracht

DEN BOSCH - Het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis kreeg afgelopen carnaval te maken met 54 personen die teveel alcohol hadden gedronken. Tot deze groep behoorden 11 minderjarigen. Vanwege overmatig drankgebruik belandden vier personen op de intensive care afdeling.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis was het afgelopen carnaval 'veel drukker' in het ziekenhuis dan vorig jaar. Toen belandden 40 volwassen vanwege alcoholvergiftiging op de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van het JBZ. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2016.

Drukker

,,Het was in alle opzichten drukker in het ziekenhuis. Er waren meer gewone patiënten met griep. Maar het is moeilijk om te zeggen waarom er dit jaar meer carnaval-gerelateerde patiënten waren'', aldus de woordvoerster.

De meeste patiënten die tijdens carnaval teveel hadden gedronken, hadden letsel opgelopen. ,,Het gaat om vechtpartijen onder invloed, ongevallen onder invloed en struikelpartijen die bijvoorbeeld leidden tot botbreuken of glaswonden'', aldus de woordvoerster.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Klok tikt door bij ONE Week Filmproject van Solos

    Klok tikt door bij ONE Week Filmpro­ject van Solos

    DEN BOSCH - Voor het vijfde jaar op rij hebben jonge film- en documentairemakers gestreden om het Paradepaardje, de felbegeerde award voor de winnaar van het ONE Week Filmproject van Solos. Hoewel er nog geen oordeel is geveld, lijken alle inzendingen een hoge kwaliteit te bevatten. Er is echter één probleem: twee van de vijf deelnemende teams hebben de deadline net niet gehaald. De organisatie is nog in beraad over eventueel te nemen maatregelen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.