Volledig scherm
© ANP

Veel drukkere carnaval voor Bosch ziekenhuis, elf dronken minderjarigen binnengebracht

DEN BOSCH - Het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis kreeg afgelopen carnaval te maken met 54 personen die teveel alcohol hadden gedronken. Tot deze groep behoorden 11 minderjarigen. Vanwege overmatig drankgebruik belandden vier personen op de intensive care afdeling.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis was het afgelopen carnaval 'veel drukker' in het ziekenhuis dan vorig jaar. Toen belandden 40 volwassen vanwege alcoholvergiftiging op de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van het JBZ. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2016.

Drukker

,,Het was in alle opzichten drukker in het ziekenhuis. Er waren meer gewone patiënten met griep. Maar het is moeilijk om te zeggen waarom er dit jaar meer carnaval-gerelateerde patiënten waren'', aldus de woordvoerster.

De meeste patiënten die tijdens carnaval teveel hadden gedronken, hadden letsel opgelopen. ,,Het gaat om vechtpartijen onder invloed, ongevallen onder invloed en struikelpartijen die bijvoorbeeld leidden tot botbreuken of glaswonden'', aldus de woordvoerster.

  1. Film loopt vast: toch geen inspirerende middag voor bibliothecarissen in Den Bosch

    Film loopt vast: toch geen inspirerende middag voor bi­bli­o­the­ca­ris­sen in Den Bosch

    Den Bosch – Tientallen medewerkers en Vrienden van de Bossche bibliotheek kwamen zondagmiddag van een koude kermis thuis in de Verkadefabriek in Den Bosch. Ze zaten al een halfuurtje klaar in zaal 1 voor Ex Libris – The New York Public Library, toen de technicus met de mededeling kwam dat hij de documentaire écht niet aan de praat kreeg – ook tot zijn eigen ontsteltenis. De rest van het zondagprogramma zou in de soep lopen bij nog meer vertraging, dus verzocht hij de aanwezigen de zaal te verlaten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.