Volledig scherm
Leden van een klankbordgroep willen een autobrug als vervanging van deze smalle brug bij het Sint-Janslyceum. © Marc Brink/BD

Veel kritiek op rapport over toekomst Zuiderplas en het Bossche Broek

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch krijgt veel kritiek op het onlangs voltooide rapport met daarin de spelregels voor wat er in de toekomst kan en mag gebeuren met de Zuiderplas en het Bossche Broek. Vertegenwoordigers van onder meer IVN, stichting Boom en Bosch en stichting Heempark zijn 'ontstemd'. In een brief aan het college van B en W schrijven zij zich niet serieus genomen te voelen.

Volgens hen zijn 'nagenoeg geen suggesties en ideeën overgenomen en de argumentatie daarvoor is vaak weinig onderbouwd'. Verder zou uit het rapport blijken dat bij de ambtenaren 'weinig ambitie' is om 'wenselijke ontwikkelingen uit te voeren.'

De klankbordgroep kon bij de gemeente ideeën, wensen en bezwaren aankaarten die zouden leiden tot een zogenaamd 'ontwikkelkader Zuiderplas'.

De groep zegt 'vaak en indringend' aandacht te hebben gevraagd om het gemotoriseerd verkeer dat rond de Zuiderplas rijdt aan te pakken. Volgens de groep was dat verwerkt in de voorlaatste versie van het rapport. Maar die mededeling zou uiteindelijk zo maar zijn geschrapt.

Autobrug

De klankbordgroepleden zeggen in de aanloop naar het rapport te hebben aangegeven dat het jammer is dat vooral de leden van de watersportvereniging 'een hele lange weg van ongeveer 2,5 kilometer moeten rijden door het gebied.' De bruine houten brug bij het Sint-Janslyceum vervangen door een autobrug naar de parkeerplaats zou uitkomst kunnen bieden.

Maar volgens de gemeente is zo'n brug te duur en zou de maatregel leiden tot een te grote verkeersbelasting van de wijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement