Volledig scherm
Op steeds minder Nederlandse kermissen zijn pony's te zien. © Schippers Desirée

Voorzitter kermisbranche: 'Niks aan te merken op pony-exploitant Bossche kermis'

DEN BOSCH - ,,Ik ken de exploitant. Er is niks aan te merken op hoe hij te werk gaat met pony's.'' Dat zegt Jan Boots, voorzitter van de Nederlandse Kermis Bond, over het bedrijf dat pony's exploiteert op de Bossche kermis die vrijdagmiddag start. Boots is het niet eens met de Bossche Groenen die vindt dat pony's niet thuishoren op kermissen.

Boots merkt wel dat je dat er sinds vijftien jaar steeds minder kermissen zijn waar pony's rondlopen. ,,Op hoogstens een kwart van de kermissen in Nederland zie je pony's. Volgens mij zijn er steeds minder exploitanten die met pony's op pad gaan omdat er steeds minder kinderen zijn die belangstelling hebben voor een ritje'', zegt Boots.

Slachthuis

Het Brabants Dagblad meldde deze week dat de Bossche Groenen wil dat pony's waarop kinderen een ritje maken verdwijnen van de kermis(sen). Volgens de Bossche Groenen gaat het vermaak ten koste van de dieren. .

Het Brabants Dagblad peilde reacties op de stelling: Pony's weren op de kermis is een goed idee. Dat leverde binnen enkele dagen ruim 1300 reacties op. 61 procent vindt dat pony's niet thuis horen op de kermis. ,,Het wordt onderhand eens tijd dat er goed naar dierenwelzijn wordt gekeken en hard opgetreden wordt bij misstanden'', licht Peer toe.

'Booze' vindt dat 'die beestjes echt niet thuis horen op de kermis'. Paul Lamote noemt het slachthuis als alternatief voor de kermis. ,,Daar zullen ze ook niet blij van worden''. verwacht hij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.

poll

Goed dat dit het laatste referendum was

Goed dat dit het laatste referendum was

  • Oneens (62%)
  • Eens (38%)
1365 stemmen