Volledig scherm
Sanne Kortooms © Sanne Kortooms

Weer filmprijs voor Bokhovense regisseur

DEN BOSCH -  De Nederlandse korte zwarte komedie To Catch a Fly van regisseur Sanne Kortooms won afgelopen week de prijs voor Best Fantastic Short op het FilmQuest filmfestival in Utah in de Verenigde Staten. 

Dit is de achtste award voor de film, die eerder o.a. drie keer de Publieksprijs mee naar huis mocht nemen op nationale en internationale festivals.

De film is geproduceerd de Bredase Movedmedia en de Tilburgse Studio Nova. Sanne Kortooms woont in Amsterdam, maar werd geboren in Bokhoven bij Den Bosch. Melody Klaver en Martin van Waardenberg spelen de hoofdrollen. De film zelf is in Frankrijk opgenomen.  Rudi Brekelmans schreef het scenario.

Beroepscrimineel

To Catch a Fly vertelt het verhaal van een uitgebluste Vlaamse beroepscrimineel Vincent die van zijn baas de opdracht krijgt een jonge Hongaarse mysterieuze schone Daniela te bewaken in een afgelegen huisje, ergens in de Franse Ardennen. Gebrek aan internet en riolering samen met verzengde hitte, stank en verveling zorgen ervoor dat hun relatie al snel een kookpunt bereikt.

To Catch a Fly is komende maand te zien bij Atelier de Heerlijkeid op vrijdag 26 oktober.  Daar zal Kortooms dan ook een college over de film geven en verder ingaan op de totstandkoming van To Catch a Fly. Zaterdag 6 oktober is de film ook te zien in Cinnecitta in Tilburg.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen