112 bomen er bij op de eerste Dag van de Zuivere Lucht in Den Bosch en Tilburg, als beginnetje

DEN BOSCH - Op een positieve manier de noodklok luiden in plaats van door middel van protest of staken. Met die insteek nam kunstenaar Zeus Hoenderop woensdag het voortouw bij het planten van 112 bomen. En hij heeft bisschop De Korte aan zijn zij.

Ze is niet goed bij stem, verontschuldigt gedeputeerde Anne-Marie Spierings zich vroeg in de ochtend bij aankomst in de vlindertuin van het provinciehuis in Den Bosch. ,,Griepje denk ik. Al zijn er ook mensen met zo’n stem doordat ze last hebben van de luchtkwaliteit’’, slaat ze meteen een brug naar de reden van samenkomst: de eerste Dag van de Zuivere Lucht

  1. Van Osse pil tot Nulandse toekan: museum brengt popcultuur in beeld met 100 voorwerpen
    PREMIUM

    Van Osse pil tot Nulandse toekan: museum brengt popcultuur in beeld met 100 voorwerpen

    DEN BOSCH - Brabant blaast een aardig deuntje mee in de tentoonstelling over Nederlandse popcultuur die komende zomer te zien is in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Van de 100 voorwerpen die samen de expositie vormen, hebben er zeker 10 wortels in deze provincie. Dat gaat van de Osse anticonceptiepil van medicijnenfabrikant Organon tot de toekan van horecafamilie Van der Valk, die in Nuland haar eerste motel bouwde.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch