Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

160 uur werkstraf na ongeluk door onoplettendheid waarbij Bosschenaar om het leven kwam

WERKENDAM / DEN BOSCH – Een 32-jarige man uit Werkendam is gisteren veroordeeld tot een werkstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A15 bij Rumpt in april vorig jaar. Een 61-jarige man uit Den Bosch kwam daarbij om het leven.

Het lijkt erop dat de Werkendammer op de automatische piloot reed die vroege ochtend toen hij van zijn vriendin in Didam naar huis reed. Hij zag de auto van het latere slachtoffer het ene moment nog voor zich uit rijden, het volgende moment botste hij erop.

Niet opgelet

Hij was niet onder invloed of afgeleid geweest. Hij kon op de zitting twee weken geleden niet uitleggen hoe het ongeluk kon gebeuren. Het had hem verrast. Hij dacht dat hij op de linkerrijbaan reed en dat het slachtoffer net voor hem was geschoven. Maar uit onderzoek blijkt dat het ongeluk op de rechterrijbaan is gebeurd.

De rechtbank neemt het hem kwalijk dat hij over een lange afstand en een langere periode niet heeft opgelet en daardoor zo dicht op zijn voorligger is gekomen dat hij niet meer op tijd kon remmen. Ze legde hem een werkstraf op van 160 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch