Volledig scherm
PREMIUM
Anne Fleur Lausberg (links) speelt al zes jaar trompet bij Rappo Grande (het opleidingsorkest van Kunst & Vriendschap in Vught). © Peter de Bruijn

17-jarige Anne Fleur uit Vught: ‘Strijd tegen kanker maakt een vechtersbaas van je’

VUGHT - Anne Fleur Lausberg uit Vught wil met een muzikale avond geld ophalen voor kinderkankerfonds KiKa. Ze kreeg de ziekte toen ze vijftien jaar oud was: ,,Het heftigste was dat mijn haar uitviel. Het was heel lang.” Nu wil ze iets terugdoen voor anderen. 

Merlijn (12) kijkt in de coulissen van De Speeldoos naar Anne Fleur Lausberg. ,,Heel dapper dat mijn zus straks haar verhaal op het podium vertelt”, zegt hij. “Ik heb ooit in de klas een presentatie gegeven over wat het ziek zijn van mijn zus met mij deed. Het was heel stil, ja.”

  1. Wethouder legt theaterdirecteur het zwijgen op over Kaaihal Den Bosch
    PREMIUM

    Wethouder legt theaterdi­rec­teur het zwijgen op over Kaaihal Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade is onder druk uit het stadhuis afgehaakt in de strijd om een Kaaihal als tijdelijk theater. Wethouder Huib van Olden heeft hoogstpersoonlijk een topambtenaar van de gemeente Den Bosch de opdracht gegeven tijdelijk directeur Gijsje van Honk duidelijk te maken in te binden. Het gevolg is dat zowel Van Honk als de Raad van Commissarissen het hoofd in de schoot leggen. Verschillende betrouwbare bronnen melden dat aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch