Volledig scherm
De kruising op de Vlinderlaan © Politie Den Bosch

23 boetes op gevaarlijke kruising in Rosmalen om negeren stop-bord: vooral wijkbewoners zelf

ROSMALEN - 23 mensen hebben vrijdag een boete gekregen, omdat ze niet stopten voor het stop-bord op de Vlinderlaan in Rosmalen. Op deze weg kruist een fietspad, waar regelmatig aanrijdingen zijn tussen auto's en fietsers. Opvallend detail van de politie: degenen die bekeurd werden, waren voornamelijk wijkbewoners. 

Er gebeuren regelmatig ongelukken op deze en andere kruisingen met fietspaden in de wijk De Groote Wielen. Daar wordt al jaren over geklaagd en de gemeente heeft al verschillende waarschuwingssystemen neergezet, in een poging om de boel veiliger te maken. Niets lijkt tot nu toe echt te helpen. 

Op verzoek van bewoners hield de politie daarom vrijdag een controle. 23 mensen stopten niet voor het bord bij de fietskruising op de Vlinderlaan. Zij krijgen een boete van 140 euro. 

  1. Timmermans op PvdA-congres in Den Bosch over Trump: ‘Hoe dom kun je zijn’
    video

    Timmermans op Pv­dA-con­gres in Den Bosch over Trump: ‘Hoe dom kun je zijn’

    DEN HAAG - PvdA-kopstuk Frans Timmermans heeft op het PvdA-congres in Den Bosch fel uitgehaald naar de Amerikaanse president Donald Trump. ,,Hoe dom kun je zijn’', vroeg de lijsttrekker van de sociaaldemocraten bij de komende Europese verkiezingen zich af, verwijzend naar het staatshoofd van de Verenigde Staten. Timmermans, ook vicevoorzitter van de Europese Commissie, was een van de sprekers op het congres.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch