Volledig scherm
De kruising op de Vlinderlaan © Politie Den Bosch

23 boetes op gevaarlijke kruising in Rosmalen om negeren stop-bord: vooral wijkbewoners zelf

ROSMALEN - 23 mensen hebben vrijdag een boete gekregen, omdat ze niet stopten voor het stop-bord op de Vlinderlaan in Rosmalen. Op deze weg kruist een fietspad, waar regelmatig aanrijdingen zijn tussen auto's en fietsers. Opvallend detail van de politie: degenen die bekeurd werden, waren voornamelijk wijkbewoners. 

Er gebeuren regelmatig ongelukken op deze en andere kruisingen met fietspaden in de wijk De Groote Wielen. Daar wordt al jaren over geklaagd en de gemeente heeft al verschillende waarschuwingssystemen neergezet, in een poging om de boel veiliger te maken. Niets lijkt tot nu toe echt te helpen. 

Op verzoek van bewoners hield de politie daarom vrijdag een controle. 23 mensen stopten niet voor het bord bij de fietskruising op de Vlinderlaan. Zij krijgen een boete van 140 euro. 

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch