Volledig scherm
In veel gemeenten leidt de aanwezigheid van eikenprocessierupsen tot overlast. © copyright Marc Bolsius

350 meldingen in Vught van rupsenoverlast; extra mankracht ingezet voor bestrijding van de plaag

VUGHT - Net als in veel andere gemeenten in de regio leidt ook in Vught de aanwezigheid van de eikenprocessierups tot veel overlast. Tot nu toe heeft de gemeente volgens een woordvoerster 350 meldingen ontvangen. Er wordt extra mankracht ingezet om de rupsenplaag te bestrijden.

De gemeente krijgt volgens de woordvoerster meerdere telefoontjes per dag, uit Vught en Cromvoirt. Omdat er in Vught relatief veel eikenbomen staan, is de rupsenplaag groot. ,,Op veel plekken in Vught is de processierups aanwezig", aldus de woordvoerster.

Extra mankracht

Vught zet volgens haar extra mankracht in voor het verwijderen van de aanwezige nesten. ,,En we hebben preventief op een groot aantal locaties gespoten om te voorkomen dat de processierups zich nestelt. Het probleem is echter dat heel veel gemeenten dezelfde problemen hebben en dat er geen extra bestrijders beschikbaar zijn. We bestrijden nu op de plekken waar het het meest urgent is, dus bij kinderdagverblijven, scholen, sportparken en andere druk bezochte plaatsen.”

Zelf een nest rupsen gespot?

Op onderstaande kaart kun je een locatie melden. Alle reacties worden hierin verzameld.

  1. Bossche M-side distantieert zich van racistische uitlatingen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    Bossche M-side distanti­eert zich van racisti­sche uitlatin­gen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    De M-side, de fanatieke FC Den Bosch-supporters, heeft zich in een statement op Facebook uitgesproken tegen racisme. Enkele supporters lieten zich afgelopen zondag vanaf de tribune racistisch uit richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. ‘Voor ons als FC Den Bosch-supporters van de M-Side is het om te zorgen voor sociale controle, want dit kan en mag nooit meer gebeuren.’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch