In de bebouwde kom op de Rietveldenweg is 50 km toegestaan, net voor de verkeerslichten mag 80 km. Voorbij het viaduct geldt al snel weer 60 km, tot aan het de bebouwde kom van Engelen. Verwarrend.
Volledig scherm
PREMIUM
In de bebouwde kom op de Rietveldenweg is 50 km toegestaan, net voor de verkeerslichten mag 80 km. Voorbij het viaduct geldt al snel weer 60 km, tot aan het de bebouwde kom van Engelen. Verwarrend. © Paul Roovers

50, 80 en 60 en weer 50 km per uur op amper een kilometer weg: om gek van te worden

DEN BOSCH/ENGELEN - Weggebruikers die vanaf de Rietveldenweg in Den Bosch richting Engelen en Bokhoven rijden kennen de verwarrende situatie. Op amper een kilometer weg geldt er vier keer een andere maximumsnelheid: 50, 80, 60 en opnieuw 50 kilometer per uur. Maar dat gaat snel veranderen.

  1. Snelle botsing in Van Berckelstraat; gemeente vindt aanpassing onnodig: ‘Het was een inschattingsfout’
    PREMIUM

    Snelle botsing in Van Berckel­straat; gemeente vindt aanpassing onnodig: ‘Het was een inschat­tings­fout’

    DEN BOSCH - De botsing van een Arriva-bus woensdagavond op een betonnen wegversmalling in de Bossche Van Berckelstraat is voor de gemeente geen reden om de situatie aan te passen. ,,Het gaat om een inschattingsfout van de buschauffeur’’, zegt een woordvoerder van de gemeente. De straat is sinds dinsdag ‘autovrij’. De bus is ‘gast’. En juist met die gast ging het dus mis.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch