Volledig scherm
De jubilarissen van EVVC. v.l.n.r. Bert v.d. Doelen, Joop v.d. Braak, Jo van Dijk, Koos v.d. Loop, Jan Hubers en Jan v.d. Braak © Rianne Van Der Biezen

70 jaar trouw aan voetbalclub Vinkel

VINKEL - Tijdens een druk bezochte feestavond ter ere van het 70 jarig jubileum van voetbalclub EVVC in Vinkel  zijn zaterdagavond maar liefst drie leden gehuldigd die al 70 jaar lid zijn. Daarnaast werden nog eens drie personen in het zonnetje gezet vanwege hun 50- en 60-jarig jubileum. 

Jan van den Braak (80), Jo van Dijk (79) en Koos van der Loop (79) zijn al sinds de oprichting van de club  lid. Jan van den Braak, die niet meer in Vinkel woont, bezoekt nog wekelijks met zijn vrouw Sjaan wedstrijden van EVVC. Hij heeft zich jarenlang als bestuurder ingezet voor de club. 

Koos van der Loop was samen met zijn vrouw Annie lange tijd de uitbater van de kantine. Daarnaast was hij zeer actief in de sponsorcommissie en wist zo veel bedrijven aan de club te binden. Ook hij volgt, op afstand, nog wekelijks de verrichtingen van de club.
Jo van Dijk was jarenlang was de toch wel legendarische keeper van het eerste elftal. Nadat hij daarmee stopte bleef hij actief betrokken bij het voetbal van zijn kinderen en kleinkinderen. Tot enkele jaren geleden nam hij in geval van nood soms de grensrechtersvlag nog ter hand tijdens een jeugdwedstrijd. Nu zorgt hij nog elke week dat de kleedkamers schoongemaakt worden en helpt met allerlei klussen op het sportpark. Hij is er met zijn vrouw Mieke nog wekelijks te vinden.
Ook werden door EVVC gehuldigd Jan Hubers, 60 jaar lid, en Joop van den Braak en Bert van der Doelen die 50 jaar lid zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch