Volledig scherm
De jubilarissen van EVVC. v.l.n.r. Bert v.d. Doelen, Joop v.d. Braak, Jo van Dijk, Koos v.d. Loop, Jan Hubers en Jan v.d. Braak © Rianne Van Der Biezen

70 jaar trouw aan voetbalclub Vinkel

VINKEL - Tijdens een druk bezochte feestavond ter ere van het 70 jarig jubileum van voetbalclub EVVC in Vinkel  zijn zaterdagavond maar liefst drie leden gehuldigd die al 70 jaar lid zijn. Daarnaast werden nog eens drie personen in het zonnetje gezet vanwege hun 50- en 60-jarig jubileum. 

Jan van den Braak (80), Jo van Dijk (79) en Koos van der Loop (79) zijn al sinds de oprichting van de club  lid. Jan van den Braak, die niet meer in Vinkel woont, bezoekt nog wekelijks met zijn vrouw Sjaan wedstrijden van EVVC. Hij heeft zich jarenlang als bestuurder ingezet voor de club. 

Koos van der Loop was samen met zijn vrouw Annie lange tijd de uitbater van de kantine. Daarnaast was hij zeer actief in de sponsorcommissie en wist zo veel bedrijven aan de club te binden. Ook hij volgt, op afstand, nog wekelijks de verrichtingen van de club.
Jo van Dijk was jarenlang was de toch wel legendarische keeper van het eerste elftal. Nadat hij daarmee stopte bleef hij actief betrokken bij het voetbal van zijn kinderen en kleinkinderen. Tot enkele jaren geleden nam hij in geval van nood soms de grensrechtersvlag nog ter hand tijdens een jeugdwedstrijd. Nu zorgt hij nog elke week dat de kleedkamers schoongemaakt worden en helpt met allerlei klussen op het sportpark. Hij is er met zijn vrouw Mieke nog wekelijks te vinden.
Ook werden door EVVC gehuldigd Jan Hubers, 60 jaar lid, en Joop van den Braak en Bert van der Doelen die 50 jaar lid zijn.

 1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
  PREMIUM

  De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

  DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”
 2. Parkeergarage Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  Parkeerga­ra­ge Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  DEN BOSCH - Het heeft veel overleg en kruim gekost, maar de NS gaat de in 2017 gebouwde parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch uiteindelijk tóch voor twintig jaar openstellen voor omwonenden. Omdat de spoorwegen de afspraken die in het verleden gemaakt zijn nakomt, kan al in oktober van dit jaar ook met de nieuwe inrichting van de weg begonnen worden. Dat laatste gaat duurder worden dan aanvankelijk aangenomen: geen 900.000 euro, maar 1,475 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch