Volledig scherm
Groene kooien naast de Hofvijver. Binnenkort moeten zij in de vijver waterplanten beschermen tegen watervogels. © Marc Brink/BD

Aanpak algengroei in Bossche Hofvijver kost bijna halve ton

DEN BOSCH BV Paleiskwartier geeft de langdurige strijd tegen flinke algengroei in de Hofvijver bij de Statenlaan niet op. Maandag is zogenaamde vraatbescherming geïnstalleerd.  Het gaat om groene kunststof kooien die dinsdag in het water boven de parkeergarage worden gezet. 

Onder de kooien komen kratten met waterplanten te staan die als een moerasfilter algengroei tegen moeten gaan. ,,We hebben in het voorjaar kratten met waterplanten geplaatst, maar de jonge planten werden meteen opgevreten door de eenden en ganzen’’, aldus Roel van Bakel van BV Paleiskwartier. 

Fontein

In overleg met onder meer de gemeente is gekozen voor een andere aanpak. ,,We planten in de loop van deze week volwassen waterplanten met de kooien als vraatbescherming. Hopelijk is de bescherming over twee of drie jaar niet meer nodig.’’ 

De planten en kooien kosten volgens Van Bakel iets minder dan een halve ton. 

De komende dagen wordt ook de nabij gelegen grote fontein gerepareerd zodat deze vanaf het voorjaar weer spuit.

  1. Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    DEN BOSCH - Er is vrijwel geen enkele politieke partij in Den Bosch die ontkent dat er woningnood is en dat er de komende jaren in snel tempo voor verschillende inkomens- en bevolkingsgroepen gebouwd moet worden. Maar waar de ene partij de verantwoordelijk wethouder Roy Geers complimenteert met de voortvarendheid om dit en volgend jaar 850 tot 900 woningen te bouwen, zijn er ook partijen die vinden dat de ambitie veel hoger moet komen te liggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch