Volledig scherm
PREMIUM
Huiselijk geweld. © Shutterstock

Aanpak van huiselijk geweld: ’We zien echt nog niet alles’

DEN BOSCH - Wie zich schuldig maakt aan huiselijk geweld kan een huisverbod van tien dagen worden opgelegd. Dat gebeurde vorig jaar in Den Bosch 21 keer. Maar er gebeurt meer om het (thuis) veilig(er) te maken. ,,Het opleggen van een huisverbod kan heel kordaat overkomen. Maar soms vergt het meer moed om een andere aanpak te kiezen’’, zegt EdwinJakobs, teammanager van Veilig Thuis Noordoostbrabant, dat adviseert en ondersteunt rond huiselijk geweld.

Jakobs weet het zich nog goed te herinneren. Hij werkte tien jaar geleden bij Steunpunt Huiselijk Geweld Brabant Noord en was nauw betrokken bij het eerste huisverbod dat in Den Bosch werd opgelegd. Jakobs: ,,Politie, justitie, gemeente en andere partners hadden veel tijd besteed aan de invoering van het huisverbod. Maar ik had slechts een paar collega’s en het aanbod was onverwacht groot.’’

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch