De herdenking in Vught.
Volledig scherm
De herdenking in Vught. © BD

Acht terreurverdachten in isoleercel na roepen 'Allahu Akbar', PI Vught zegt sorry tegen gemeente

VUGHT - Alle terreurverdachten van de PI in Vught die zaterdagavond ‘Allahu Akbar’ riepen tijdens de dodenherdenking die buiten de gevangenismuren plaatsvond, zijn in de isoleercel geplaatst. Hier blijven ze maximaal twee weken, meldt minister Sander Dekker van Rechtsbescherming aan deze krant. Het gaat om ongeveer acht gevangenen. ,,Dat gedetineerden juist dit moment verstoren met kwetsende leuzen is respectloos en onacceptabel.”

  1. Terreurafdeling PI Vught schreeuwde ‘Allahu Akbar’ tijdens dodenherdenking, aanstichter in isoleercel

    Terreuraf­de­ling PI Vught schreeuwde ‘Allahu Akbar’ tijdens dodenher­den­king, aanstich­ter in isoleercel

    VUGHT - De dodenherdenking bij de fusilladeplaats in Vught blijkt te zijn verstoord door terreurverdachten van de gevangenis in Vught. Dat meldt een betrouwbare bron aan deze krant. Een woordvoerder van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) wil dat niet bevestigen, maar zegt wel dat de afdeling aan het uiteinde van het complex verantwoordelijk is voor de verstoring. De aanstichter van de verstoring is in de isoleercel gezet.
  2. Dodenherdenking Vught verstoord door ‘Allahu Akbar’-kreten: ‘Waarschijnlijk vanuit PI’

    Dodenher­den­king Vught verstoord door ‘Allahu Ak­bar’-kre­ten: ‘Waar­schijn­lijk vanuit PI’

    VUGHT - De dodenherdenking bij de fusilladeplaats in Vught is vanavond verstoord door mensen die vanuit de verte ‘Allahu Akbar’ riepen. Burgemeester Roderick van de Mortel vermoedt dat de kreten vanuit de penitentiaire inrichting in Vught door gedetineerden werden geschreeuwd. Hij gaat uitzoeken waar het geluid precies vandaan kwam. “Het lijkt op een doelbewuste actie. Als het vanuit de gevangenis kwam, ga ik er zeker met de directeur van de PI over in gesprek”, zegt hij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch