Volledig scherm
De nieuw te bouwen woningen aan de Pastoor de Kroonstraat © Iding herbestemming erfgoed

Acht woningen in deel pand Bristol in centrum Den Bosch

DEN BOSCH - In het voormalig pand van Bristol aan de Pastoor de Kroonstraat in Den Bosch komen acht woningen. Volgens Toon Iding van Iding herbestemming erfgoed is het de bedoeling dat na de zomervakantie met de bouw van acht loftwoningen. 

Aan de straatzijde komen vier koopwoningen en aan de achterzijde nog eens vier. Bristol zit nog steeds aan de Pastoor de Kroonstraat, maar heeft ruimte ingeleverd. Die ruimte staat volgens Iding al een tijdje leeg en is moeilijk te verhuren omdat er weinig winkelend publiek komt. 

Volledig scherm
Pastoor de Kroonstraat © Google Streetview
  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch