Volledig scherm
Mode-ontwerper Addy van den Krommenacker heeft faillissement aangevraagd voor zijn winkels. In een video op Twitter laat Addy, die winkels heeft in 's-Hertogenbosch en Heusden, weten dat hij een beslissing heeft moeten nemen die hem "enorm aan het hart gaat". © ANP Kippa

Addy van den Krommenacker gaat door als ontwerper, maar winkels blijven dicht

VideoDEN BOSCH - Addy van den Krommenacker gaat door als ontwerper, maar zijn winkels in Den Bosch blijven dicht. De couturier heeft met curator Daan Schalken een akkoord bereikt over een doorstart, meldt hij zelf.

Hij kan daardoor weer beschikken over zijn creaties. ,,Ik ben blij, emotioneel en vooral opgelucht dat ik door kan. Dat nieuws heeft me een ontzettende boost gegeven: alsof mijn kinderen bij me zijn teruggekeerd.” 

,,Yves Gijrath van Masters of LXRY heeft me altijd gesteund en deed me het aanbod om zondag twee grote shows in de Amsterdam RAI te geven. Hopelijk is dit een voorbode op mijn 20-jarig couture-jubileum, waarin ik alvast highlights uit mijn carrière kan laten zien."

Vanaf donderdag is Van den Krommenacker vijf dagen op de beurs om ontwerpen uit zijn laatste collecties te verkopen ‘om mijn nieuwe start écht mogelijk te kunnen maken.

Winkels definitief gesloten

De twee winkels in Den Bosch blijven gesloten. Curator Schalken noemt het “hectische weken” waarbij verschillende scenario’s op tafel lagen. “Uiteindelijk ligt er nu een deal waar alle betrokkenen tevreden mee kunnen zijn”, aldus de curator. ,,Met deze uitkomst is het maximale resultaat behaald.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch