Volledig scherm
PREMIUM
Een arrestatieteam deed vorige week dinsdag een inval in een pand in Orthen om een 18-jarige man aan te houden. Hij zou betrokken zijn geweest bij een groepsverkrachting. De Boschenaar werd maandag in vrijheid gesteld. © Bart Meesters

Advocaat Pieter van der Kruijs over vrijlaten verdachten groepsverkrachting: ‘Dit is ongelooflijk’

DEN BOSCH - ,,Ongelooflijk’’, zegt de Bossche advocaat Pieter van der Kruijs over het in vrijheid stellen van acht Bossche jongeren  die vorige week dinsdag werden aangehouden voor groepsverkrachting. De politie verrichtte de aanhoudingen vorige week dinsdag na meldingen door drie minderjarige Bossche meisjes over groepsverkrachtingen in een pand op Orthen in Den Bosch.  

Een 26-jarige verdachte en een 19-jarige )werden vrijdag tijdens een zogenaamde toetsing door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Volgens een woordvoerder van de rechtbank was het voor de rechter-commissaris een brug te ver om de Bosschenaren op te sluiten. De aanhouding was rechtmatig. ,,Hun rol wordt verder nader onderzocht’’, zei een woordvoerder van de politie vrijdag over het tweetal. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch