Pieter van der Kruijs, éx-advocaat. ,,Ik was die vieze, vuile advocaat van die kutpedo, Benno L.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter van der Kruijs, éx-advocaat. ,,Ik was die vieze, vuile advocaat van die kutpedo, Benno L. © Marc Bolsius

Advocaat Pieter van der Kruijs stopt: ‘Als het krom is, ga ik het niet recht lullen’

DEN BOSCH - Moegestreden is hij, Pieter van der Kruijs. Na een 43 jaar lange carriere als strafrechtadvocaat doet de Bosschenaar zijn toga definitief uit. Met voldoening over 'kleremoeilijke zaken’ als die van Benno L. én behoorlijk wat twijfels over het nut van het strafrecht en de rol van de advocaat blikt hij terug op zijn loopbaan. 

Nee, de woonboot van advocaat Pieter van der Kruijs heeft geen gepantserd glas of beveiligingscamera's. Er is ook niemand die de wacht houdt in het achter de Bossche Brabanthallen gelegen haventje. Allicht: hij heeft de afgelopen maanden met lede ogen kennis genomen van de aanslagen op zijn collega's. De moord op Derk Wiersum in Amsterdam, de aanslag op de Enschedese advocaat Philippe Schol. Het zijn gruwelijke gebeurtenissen, die ook door de wol geverfde strafpleiters angst in de broek jagen. 

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch