Advocaat Esther Vroegh.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Esther Vroegh.

Advocaten doen aangifte tegen Openbaar Ministerie in Roma-zaak: ‘Relevante stukken verdwenen’

DEN BOSCH - Volgens advocaat Esther Vroegh en haar collega Arthur van der Biezen zijn ‘alle relevante stukken verdwenen’ die vereist zijn voor een eerlijke verdediging van twee leden van een Roma-familie die terecht staan. De Bosschenaar (42) en Rosmalenaar (51) zijn begin 2016 met acht anderen veroordeeld tot celstraffen variërend van vijf tot achttien maanden.

 ,,Misschien liggen de stukken in een verkeerde kast. Misschien zijn ze gestolen. Of heeft de officier van justitie ze opzettelijke vernietigd’’, aldus Van der Biezen. Met Vroegh heeft hij tegen het Openbaar Ministerie (OM) aangifte gedaan van mogelijke verduistering. Ook vragen zij om onderzoek door de rijksrecherche.

  1. Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta
    PREMIUM
    UPDATE

    Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta

    DEN BOSCH - Nu een nietszeggend stukje Dieze in een redelijk troosteloze omgeving. Daar gaat verandering in komen. Een waterplein met een nieuwe lage Diezebrug moet de blikvanger van de Stadsdelta aan de Dieze in Den Bosch worden. Met daaromheen op de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid torenflats van zeventig meter hoog en in totaal 1300 woningen. De Tramkade blijft voor een deel de speeltuin voor creatievelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch