Volledig scherm
© Koen Suyk

Advocaten staken half uur bij rechtbank in Den Bosch

DEN BOSCH - Advocaten houden op 16 januari vanaf 9.00 tot 9.30 uur een  staking onder andere bij het Paleis van Justitie aan de Leeghwaterlaan in Den Bosch.  ,,We verzamelen ons in toga en met spandoeken voor het gebouw’’, aldus Riet Obers, advocaat (Sumrin Advocaten). 

Volgens haar is het 'vrij uniek’ dat advocaten publiek actie voeren.  De actie (volgens Obers bijgewoond door de deken en de Raad van de Orde Oost-Brabant) wordt gehouden in de aanloop naar een Kamerdebat op 23 januari  over een herziening van de rechtsbijstand.

Onaanvaardbaar 

Obers: ,,,De plannen van minister Dekker voor het stelsel van gefinancierde rechtsbijstand houden in dat straks een overheidsorgaan bepaalt wie er nog een advocaat mag inschakelen voor zijn zaak. En dat terwijl de meeste zaken in het stelsel juist tegen diezelfde overheid worden gevoerd.’’ 

Volgens Obers ‘doet de minister niets aan de veel te lage vergoedingen voor de rechtsbijstandsadvocaten’. ,,Dat is onaanvaardbaar en tast een fundamenteel recht van elke Nederlander aan.’’

  1. Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    DEN BOSCH - Er is vrijwel geen enkele politieke partij in Den Bosch die ontkent dat er woningnood is en dat er de komende jaren in snel tempo voor verschillende inkomens- en bevolkingsgroepen gebouwd moet worden. Maar waar de ene partij de verantwoordelijk wethouder Roy Geers complimenteert met de voortvarendheid om dit en volgend jaar 850 tot 900 woningen te bouwen, zijn er ook partijen die vinden dat de ambitie veel hoger moet komen te liggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch