Volledig scherm
© Thinkstock

Afvalstoffenheffing vliegt met bijna twintig procent omhoog in Vught

VUGHT - De belastingen die Vughtenaren moeten betalen aan de gemeente worden komend jaar weer een stukje hoger dan dit jaar; gemiddeld een kleine 5 euro per maand.  

De grote veroorzaker hiervan is de afvalstoffenheffing. Die stijgt met liefst 19,8 procent. Ondanks dat er in Vught best braaf afval wordt gescheiden en er minder restafval wordt aangeboden aan de vuilnisman. 

Composteerbare zakken

De stijging van de afvalstoffenheffing is volgens de gemeente toe te schrijven aan het feit dat afval verwerken eenvoudigweg duurder is geworden en deze kosten één op één worden doorberekend aan de inwoners. Ook het komend jaar aanbieden aan inwoners van composteerbare zakken leidt tot een verhoging van het tarief. 

Schillen en etensresten

Om inwoners te stimuleren nóg beter afval te scheiden en gehoor te geven aan 'de vervuiler betaalt’, wordt het aanbieden van GFT-afval in Vught vanaf 2020 gratis. Dit betekent wel dat het vastrecht in Vught stijgt. Vught denkt dat inwoners door schillen en etensresten niet langer bij het restafval te doen, wel vijftig procent minder kunnen ‘vervuilen’.

De onroerende zaakbelasting stijgt met 1,5 procent en de rioolheffing met 2,5 procent. 

 1. Advocaat over groepsverkrachtingszaak Den Bosch: ‘Goed dat auto’s en euro’s meteen zijn meegenomen’
  PREMIUM

  Advocaat over groepsver­krach­tings­zaak Den Bosch: ‘Goed dat auto’s en euro’s meteen zijn meegenomen’

  DEN BOSCH - Andere agenten kunnen nog wat leren van de aanhouding van de acht verdachten in de Bossche groepsverkrachtingszaak. Dat zegt Richard Korver, ‘s lands bekendste slachtofferadvocaat. Hij doelt specifiek op het direct in beslag nemen van kostbare spullen van de verdachten om later mogelijke schadevergoedingen voor slachtoffers mee te betalen. ,,Dat gebeurt nog veel te weinig.”
 2. Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacademie blijft zitten
  PREMIUM
  update | video

  Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacade­mie blijft zitten

  DEN BOSCH - En weer heeft Den Bosch er een plek bij waar véél gaat veranderen. Op het voormalige postterrein aan de Parallelweg achter het station komen in totaal 819 woningen, onder meer in vier in het oogspringende woontorens. Waarbij één toren aan de Dieze komt te staan, aan de overzijde van de weg. Kunstacademie Sint-Joost én de studenten spelen een centrale rol in de plannen: de academie blijft er zitten en er komen ateliers bij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch