Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Agent raakt ernstig gewond als cliënt van zorginstelling hem uit het niets neerslaat in Vught

VUGHT - Een agent is maandagochtend zwaar mishandeld op het Zorgpark in Vught. Hij werd uit het niets op zijn hoofd geslagen door een cliënt van Novadic-Kentron en raakte daardoor ernstig gewond. 

De agent werd maandagochtend opgeroepen om bijstand te verlenen aan de zorgverleners op het zorgpark. Maar een cliënt uit de verslavingszorg sloeg hem vanuit het niets neer, waardoor de agent bewusteloos raakte. Andere agenten hielden de man daarna aan. 

,,Dit is wel even schrikken”, zegt zijn directe collega wijkagent Marcel de Rouw. ,,We verlenen vaak bijstand op het Zorgpark en doen dat meestal in goede samenwerking, ook met de cliënten daar. Als er dan zoiets gebeurt, dan kan dat behoorlijk onverwacht zijn. Natuurlijk moeten we dan meteen ingrijpen.”

De man is vastgezet en er wordt onderzoek gedaan naar zijn handelen. Ook wordt er met getuigen gesproken. 

De gewonde agent heeft aan het incident een zware hersenschudding overgehouden. 

  1. Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta
    PREMIUM
    UPDATE

    Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta

    DEN BOSCH - Nu een nietszeggend stukje Dieze in een redelijk troosteloze omgeving. Daar gaat verandering in komen. Een waterplein met een nieuwe lage Diezebrug moet de blikvanger van de Stadsdelta aan de Dieze in Den Bosch worden. Met daaromheen op de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid torenflats van zeventig meter hoog en in totaal 1300 woningen. De Tramkade blijft voor een deel de speeltuin voor creatievelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch