Volledig scherm
De begane grond is al volop in aanbouw van de twee nieuwe wooncomplexen Eendracht en Hoorn in de Schutskamp in Den Bosch. © Domien van der Meijden

Al 52 nieuwe huurders voor Hoorn en Eendracht in Schutskamp Den Bosch

DEN BOSCH - De oude complexen waren uit de tijd en zijn in 2016 al gesloopt. Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling bouwt op die plek aan de JP Coenstraat en Dirk Hartogstraat in de Schutskamp in Den Bosch nu vooral kleinere appartementen terug met een of twee slaapkamers.

Dat gebeurt in opdracht van woningcorporatie Zayaz. Vanaf volgend jaar augustus kunnen de nieuwe bewoners er in. En ze zijn vooral voor mensen met een kleine beurs.

,,We hebben al 52 nieuwe huurders voor De Hoorn en De Eendracht. En de andere appartementen zijn inmiddels aangeboden aan huurders. Een paar houden we over voor zeer urgente gevallen. We hadden de bewoners van de twee gesloopte complexen uiteraard voorrang geboden om terug te kunnen keren. Maar daar hebben maar twee huishoudens gebruik van gemaakt. We zijn natuurlijk ook al een tijdje onderweg naar de nieuwbouw sinds de sloop van de oude appartementen in 2016. Dus waaieren een aantal van hen uit over de wijken in de omgeving", zo geeft Jacqueline Lips van Zayaz aan.

Energielabel A

De nieuwbouw van De Eendracht en De Hoorn betekent ook dat er straks een lagere energierekening is. ,,We gaan uit van label A, door de komst van zonnecellen op het dak en natuurlijk allerlei andere technieken. Het regenwater wordt gescheiden opgevangen en gaat naar een sloot aan de Boschmeersingel. Als het goed is krijgen de bewoners van de twee complexen ook 'kleine bewoners' erbij. Want er worden nestkasten opgehangen voor de gierzwaluw."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch