Volledig scherm
Al bijna zeshonderd mensen oud-leerlingen en -docenten hebben zich aangemeld voor de reünie op zaterdag 25 mei in de schoolgebouwen aan het Sweelinckplein. © Sint-Janslyceum

Al bijna 600 aanmeldingen voor reünie 100 jaar Sint-Janslyceum

DEN BOSCH - Er is veel belangstelling voor de afsluitende festiviteit van het 100-jarig bestaan van het Sint-Janslyceum in Den Bosch: de reünie. 

Al bijna zeshonderd mensen oud-leerlingen en -docenten hebben zich aangemeld voor de reünie op zaterdag 25 mei in de schoolgebouwen aan het Sweelinckplein. 

De school is op die dag geopend van 15.00 tot 21.30 uur. leerlingen worden per examenjaar opgevangen in aparte lokalen. Op verschillende plekken in de school zijn foto's en memorabilia te zien. Deelnemers aan de reünie kunnen ook zelf tastbare herinneringen meenemen en op de dag delen met andere bezoekers.

Traditie

Reünisten hebben ook de mogelijkheid om zich op een podium artistiek of muzikaal te presenteren, passend in de traditie van onder anderen de musicals en artistieke festivals op de school. Reünisten krijgen tevens de mogelijkheid om het boek aan te schaffen dat ter gelegenheid van het eeuwfeest is gemaakt. 

Inschrijven voor de reünie kan nog via de websites vriendensintjanslyceum.nl of eventbrite.nl.  Tot maandagmiddag hadden zich daar bijna zeshonderd mensen aangemeld

Volledig scherm

1961

Het huidige Sint-Janslyceum is voortgekomen uit  de R.K. Lycea in Den Bosch, dat bestond uit Sint-Janslyceum (jongens) en Maria Lyceum (meisjes).  Vanuit de binnenstad verhuisden de scholen in 1961 naar de huidige plek aan het Sweelinckplein. In 1974 scheidde het Maria Lyceum zich af en begon zelfstandig onder de nieuwe naam Jeroen Bosch College.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch