Volledig scherm
© Frans Nikkels

Al bijna 600 meldingen van rupsenoverlast in Den Bosch

KaartDEN BOSCH - Inwoners hebben tot nu toe bij de gemeente Den Bosch  576 meldingen gedaan van overlast van de eikenprocessierups. Los daarvan signaleert de gemeente zelf ook nesten.

Het zijn niet altijd unieke meldingen, zegt een woordvoerder van de gemeente. Sommige meldingen betreffen dezelfde boom of locatie, of soms een hele straat of buurt.”  Op dit moment werkt één bedrijf in opdracht van de gemeente aan de bestrijding van de rupsen. De gemeente overweegt om de capaciteit uit te breiden.

Zelf een nest rupsen gespot?

Op onderstaande kaart kun je een locatie melden. Alle reacties worden hierin verzameld.

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch