Volledig scherm
Alcohol drinken op terrassen of in horecabedrijven in de Hinthamerstraat is geen probleem. Voor andere gedeelten van de straat geldt sinds kort een verbod. © Bart Gotink/BD

Alcoholverbod in deel Bossche binnenstad

DEN BOSCH - Met een verbod om in het openbaar alcohol te drinken in een groot gedeelte van de Hinthamerstraat en omgeving wil de gemeente een einde maken aan 'grote overlast voor bewoners, ondernemers en bezoekers'. Ook mag je daar sinds zaterdag niet meer aankomen met aangebroken flessen of blikjes met drank. 

De gemeente vindt dat het afgelopen moet zijn met 'grote overlast voor bewoners , ondernemers en bezoekers. Zij zouden 'opdringerig lastig worden gevallen'. Ook zou in het openbaar worden geplast in de straat waar twee coffeeshops zijn gevestigd en het Inloopschip voor dak- en thuislozen.

Henk van Pelt, eigenaar van sportzaak Teun van Pelt is, 'heel blij' met de aanpak. In zijn zaak komen 'geregeld ladderzatte personen'. ,,Ze komen 's ochtends vroeg al met bier het Inloopschip uit en gaan op mijn vensterbank zitten. Het verbod zal wel iets schelen al vraag ik mij af of ze de boetes van honderd euro wel kunnen betalen. Je verplaatst het probleem.''

Wil je ook op de hoogte blijven en ons volgen via Whatsapp? App dan BD AAN naar 06-82658689. 

Horecaterrassen 

Het gebied waar het om gaat is het gedeelte van de Hinthamerstraat tussen de St. Josephstraat/Torenstraat en de Zuid-Willemsvaart. De aanpak geldt ook voor de Casinotruin, in den Boerenmouw, Louwensche Poort, Zuster van Orthenpoort, en Schilderstraat. Ook 'drooggelegd' zijn Achter De Exters, Achter De Drie Mollen, St.-Jacobstraat, Mgr. Prinsenstraat, Clarastraat en St. Janskerkhof.

Lang niet alle ondernemers in de Hinthhamerstraat klagen over alcoholoverlast. ,,Er zit 's ochtends weleens een ijsje tegen het raam. Maar wij krijgen hier geen dronken mensen over de vloer die vervelende opmerkingen maken. Op straat merken we er ook niks van. Ja, er loopt soms iemand voorbij met een blikje bier. Maar dat zie je ook in andere delen van de stad.'' Dat zegt een medewerkster van bakker Korengoud.

Natuurlijk geldt het verbod niet voor horecaterrassen in het gebied.

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Den Bosch