Volledig scherm
Alex Adriaansens directeur V2 kunstinstelling © Rotterdams Dagblad

Alex Adriaansens, oprichter Bossche V2, overleden

DEN BOSCH/ROTTERDAM -  In zijn woonplaats Rotterdam is zondag Alex Adriaansens overleden. Adriaansens, geboren in 1953, was tot afgelopen zomer directeur van V2 in Rotterdam, instituut voor kunst en mediatechnologie. Dat instituut ontstond in 1981 in een kraakpand in de Vughterstraat in Den Bosch.  

Adriaansens studeerde van 1972 tot 1976 aan de kunstacademie van Den Bosch. Hij was met Joke Brouwer oprichter van V2 dat zich in de jaren tachtig  richtte op concerten, performances en tentoonstellingen met experimentele kunst. Zo waren er in het pand optredens van groepen als Einstürzende Neubauten en Laibach. 

V2 verhuisde in 1994 vanuit Den Bosch naar Rotterdam en ging zich daar meer richten op elektronische kunst. Adriaansens was al geruime tijd ziek.

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch