Volledig scherm
PREMIUM
Alexander van Hattem, gemeenteraadslid, Statenlid en senator voor de PVV. Links op de foto het groen in ‘t Wild waar mogelijk windmolens komen. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Alexander van Hattem, beroepspopulist: ‘Bedankt voor het compliment’

'T WILD - Alexander van Hattem uit Vinkel verkondigt het PVV-geluid in Den Bosch, Noord-Brabant én Den Haag. Verslag van een poging om grip te krijgen op de man die zonder microfoon het liefst zo min mogelijk opvalt. ,,Blijven leven is belangrijk als politicus.”

Heel af en toe breekt bij Alexander van Hattem een jongensachtige blik door. Dan stralen zijn ogen en lacht hij zelfs bijna. Het gebeurt nu de term klimaatminaretten valt. ,,Het blijft een briljante vondst om windmolens zo te noemen”, glimt Van Hattem, PVV-politicus in Den Bosch, Noord-Brabant én Den Haag.

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch