Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Álle plastic bij evenementen vanaf 2021 in Den Bosch verboden

DEN BOSCH - Er komt al vanaf 2021 een verbod op het gebruik van alle (wegwerp)plastic bekers bij evenementen in Den Bosch. Een meerderheid van de gemeenteraad ging dinsdagavond verrassend akkoord met een voorstel van De Bossche Groenen. 

Het gebruik van plastic wordt vastgelegd in het evenementenbeleid 2019-2023. Het college van B en W stelt daarin onder meer voor om het gebruik van wegwerpplastic vanaf 2022 te verbieden en daarbij ook de Europese regels te willen volgen. En dus niet alle soorten plastic bekers verbiedt. ,,Wij vinden het goed bestuur als we de organisaties twee jaar de tijd geven, dat zijn dus twee edities, om een stap te zetten naar een plasticloos evenement’’, verdedigde wethouder Mike van der Geld het voorstel.

  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Marggraff beheert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch