Volledig scherm
De aftrap van de lerarenstaking oktober vorig jaar in de Brabanthallen in Den Bosch. © marc bolsius

Alle scholen in Den Bosch dicht vrijdag

DEN BOSCH/VUGHT - Alle basisscholen in Den Bosch gaan vrijdag dicht. Er willen zo veel leraren gaan staken dat de schoolbesturen samen besloten om alle deuren te sluiten. 'Met zoveel actiebereidheid kunnen we geen goed onderwijs aanbieden die dag.'

Quote

We zijn heel erg blij met het extra geld dat we krijgen om de werkdruk te verlagen, maar er moet toch echt nog steeds iets aan het lage salaris worden gedaan

Bram van Ek, voorzitter stichting Leijestroom

Voorzitter van ATO Scholengroep Hans Tijssen zag dat 86 procent van de leraren wilden gaan staken. En ook Bram van Ek, Stichting Leijestroom, merkte dat de actiebereidheid nog steeds erg hoog is. ,,Op dat moment hebben we in overleg met alle besturen besloten om de scholen dicht te doen." Niet alleen omdat ze geen goed onderwijs kunnen bieden met zo weinig leraren. Ook omdat het voor ouders op deze manier duidelijk is; alle leerlingen zijn vrij die dag.

Ook de Jenaplanschool Antonius Abt, die niet is aangesloten bij  één van de overkoepelende organisatie,  laat weten geen les te geven vrijdag. 

De bereidheid het werk neer te leggen is dus nog steeds hoog. Al merkt Van Ek dat de ouders nu wel iets meer tegengas geven. ,,Maar de meerderheid accepteert en begrijpt waarom", ervaart hij. 

 De leraren hebben nog steeds het gevoel dat hun eisen niet ingewilligd zijn. ,,We zijn heel erg blij met het extra geld dat we krijgen om de werkdruk te verlagen, maar er moet toch echt nog steeds iets aan het lage salaris worden gedaan", vertelt Van Ek. ,,Het verschil met voortgezet onderwijs is nog steeds erg groot. Het zorgt voor een imagoprobleem."  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Website zet initiatieven voor armoedehulp in Noord-Brabant op een rij

    Website zet initiatie­ven voor armoede­hulp in Noord-Bra­bant op een rij

    Den Bosch - De website hulpbijarmoede.nl biedt de provincie Noord- Brabant een plek waar alle instanties in de provincie die zich richten op het bestrijden van armoede zich kunnen registreren. Daardoor is voor het eerst een overzicht ontstaan waar mensen terecht kunnen voor hulp in hun eigen stad of dorp. Wie bijvoorbeeld ’s-Hertogenbosch toetst krijgt in een straal van 25 kilometer nu al 82 organisaties te zien.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch