Volledig scherm
Flyer met de aankondiging van de verwenmiddag. © .

Alles waar vrouwen van houden... Behalve mannen! Bossche meidengroep verzint verwenmiddag

DEN  BOSCH - Alles waar vrouwen van houden... Behalve mannen! Onder dat motto wordt op 21 april vanaf 14.00 tot 18.00 uur in het poppodium Willem II een verwenmiddag gehouden voor meisjes, meiden en vrouwen. Het gratis toegankelijke evenement is verzonnen door de vaste kern van de meidengroep van het Bossche jongerencentrum 4West.

,,We wilden eens iets aparts doen voor meisjes en vrouwen die anders vanuit Den Bosch voor dit soort evenementen naar Amsterdam of andere steden moeten reizen.’’ Dat zegt Sarah Ebbraoui (20) die met enkele andere meiden de verwenmiddag heeft verzonnen.

Gezonde snacks 

Op het programma staan optredens van onder anderen diskjockey Mimi, Numidia en Trivia Force. Verder wordt een Caftan Modeshow opgevoerd en zijn er kraampjes voor henna tattoo, haarvlechten en sieraden. Ook richt de GGD een ‘health corner’ in met gezonde snacks. ,,Iedere bezoeker maakt kans op een leuke, goedgevulde goodybag’’, aldus Ebbraoui. 

De meidengroep krijgt bij de organisatie steun van het evenement steun van de Bossche netwerkorganisatie PowerUp073. De gemeente zorgt voor de financiering via Cityboost waar  ‘jongeren’ vanaf 12 tot 30 jaar ideeën mogen indienen om de stad aantrekkelijker te maken. Er mag geen winst worden gemaakt, het moet door én voor jongeren bedacht zijn en het moet binnen één jaar zijn uitgevoerd door de bedenker en andere jongeren.  ,,We hebben een begroting ingediend van drieduizend euro. Gelukkig hebben we korting gekregen bijvoorbeeld van de eigenaar van het poppodium. Anders was het heel wat duurder geworden’’, aldus Ebroaoui. 

Volledig scherm
De vaste kern van de meidengroep van jongerencentrum 4West © .

Al vaker ideeën gehad 

Volgens haar heeft de meidengroep al vaker ideeën gehad waarmee ze naar Cityboost hadden kunnen gaan. ,,Het is om allerlei redenen nooit zover gekomen om het te pitchen. Maar nu hebben we dat dus wel gedaan. Er is een kans dat we nog een keer iets proberen. En dan niet alleen voor meisjes en vrouwen. Maar ook voor jongens en mannen.‘’

Ebbroaoi verwacht zo'n 150 belangstellenden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch