Marck Haerkens en medevlieger Rob Evenhuis, tevens eigenaar van de Bölkow Bo-105 DBS, bij de helikopter van de Stichting Zorgvleugels die sinds kort paraat staat op vliegbasis Volkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Marck Haerkens en medevlieger Rob Evenhuis, tevens eigenaar van de Bölkow Bo-105 DBS, bij de helikopter van de Stichting Zorgvleugels die sinds kort paraat staat op vliegbasis Volkel. © Stichting Zorgvleugels

Als de nood hoog is, staat ‘Zorgvleugels’ met een helikopter op vliegbasis Volkel paraat

DEN BOSCH/VUGHT - Is de nood hoog? Dan vliegen de piloten van de Stichting Zorgvleugels patiënten, artsen of medische spullen van A naar B: ,,We willen Nederland door de ‘coronacrisis’ helpen, levens redden en de zorg ontlasten.”

Een stichting oprichten, een helikopter regelen én alle benodigde vergunningen, dat was er nodig voor de oprichting van de nieuwe Stichting Zorgvleugels. In een mum van tijd hadden de initiatiefnemers het geregeld. Zorgvleugels is een Bosch-Vughts initiatief dat sinds kort vanaf vliegbasis Volkel (kosteloos) medisch luchttransport verzorgt.

  1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
    PREMIUM

    Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

    DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch