Volledig scherm
PREMIUM
© John Back

Als papa in de gevangenis zit, lijden ook de kinderen

DEN BOSCH - Vaders die in de gevangenis belanden, hebben vaak nog maar weinig contact met hun kinderen. Dat is slecht voor hen, maar óók voor de samenleving. Want een gedetineerde die beseft dat zijn gezin op het spel staat, zal meer moeite doen om op het rechte pad te blijven. Hogeschool Avans en vereniging Exodus gaan proberen om er iets aan te doen.

Eind oktober, de rechtbank in Den Bosch. Drie mannen die eerder dit jaar een lange gevangenisstraf hebben gekregen omdat ze een leidende rol spelen in het door de politie opgerolde ‘roversnest’ Party King in Best, zijn aanwezig voor hun hoger beroep. Het is nog maar een eerste zitting, de drie zitten sinds 20 maart achter slot en grendel. De advocate van de tot negen jaar cel veroordeelde Waalwijkse Party King-man vraagt het gerechtshof om haar cliënt in afwachting van het definitieve proces op vrije voeten te stellen. Want het gaat slecht met de twee kindjes van de man, ‘ze zijn totaal onhandelbaar’. ,,Ze hebben veel woedeaanvallen, moeder kan het niet meer aan.” Het gerechtshof besluit dat de man vast blijft zitten.

 1. Nu is de stad echt klaar voor het Jeroen Boschjaar
  PREMIUM
  Column

  Nu is de stad echt klaar voor het Jeroen Boschjaar

  Za 15 dec. Met het Jeroen Boschjaar op komst, werd besloten dat het niet langer zo kon: al die moderne honingraatlampjes op de zo historische Markt. Dus werden deze lampen - nog geen zes jaar nadat de palen waren verschenen - vervangen door ‘historische ogende’ exemplaren. Toen dat in januari 2016 gebeurd was, was de stad klaar voor het Boschjaar. Of nou ja, bijna dan: de moderne lampen aan de gevels van de cafés moesten nog gebeuren.
 2. Bosschenaar (23) haalt levensgevaarlijke capriolen uit op de weg en laat aangereden fietsster zwaargewond achter

  Bossche­naar (23) haalt levensge­vaar­lij­ke capriolen uit op de weg en laat aangereden fietsster zwaarge­wond achter

  DEN BOSCH - Een 23-jarige man uit Den Bosch heeft vrijdag aan het einde van de middag met zijn auto meerdere levensgevaarlijke capriolen uitgehaald. Meerdere fietsers konden hem ontwijken, maar een 24-jarige fietsster uit Vlijmen werd door de man aangereden in de Hinthamerstraat. Zij is met ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis, de bestuurder ging er direct na het ongeval vandoor.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch