Volledig scherm
Het geld gaat onder meer naar lokale media, die meer onderzoeksjournalistiek willen doen. © StockPZC

Anderhalve ton subsidie voor Brabantse lokale omroepen en bladen

DEN BOSCH - De provincie heeft een fonds van 150.000 euro beschikbaar gesteld voor Brabantse lokale omroepen en bladen. Op die manier moet er meer ruimte komen voor kwaliteitsjournalistiek. 

Media die een deel van het potje willen krijgen, kunnen een verzoek indienen. Voorwaarde is dat het geld gaat naar een project dat ook op de lange termijn zorgt voor verbetering van de lokale journalistiek, waardoor er meer mogelijkheden zijn om onderzoek te doen. Onafhankelijke experts moeten gaan beoordelen of het project goed genoeg is, zo stelt de provincie. 

Een ander deel van het geld gaat naar een eigen onderzoek van de provincie naar het aanbod van lokale journalistiek. Daarbij kijken onderzoekers ook in hoeverre er behoefte is aan lokaal nieuws in Brabant. 

  1. Man (41) die Bosschenaar Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    Man (41) die Bossche­naar Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    BEST/DEN BOSCH - Het gerechtshof heeft vandaag een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd aan de 41-jarige Eindhovenaar Toon N. Hij heeft tijdens een ruzie op een dansfeest bij Aquabest in Best de 33-jarige Bosschenaar Yassine Majiti doodgeschoten. Hij is ook veroordeeld voor een poging tot doodslag op een beveiliger en voor wapenbezit. De rechtbank Oost-Brabant kwam eerder tot dezelfde straf.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch