Volledig scherm
PREMIUM
Weegschaal en bloeddrukmeter in de openbare wachtruimte op de afdeling Interne Geneeskunde in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. © Jeroen Bosch Ziekenhuis

Arts bespaart tijd nu patiënten zelf meten en wegen in JBZ, maar het moet wel in de openbare ruimte

DEN BOSCH - Patiënten op de afdeling Interne Geneeskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen vóór ze de specialist bezoeken zelf hun gewicht en bloeddruk meten. Om tijd te winnen voor een consult van tien minuten. De proef is in de openbare ruimte. En juist daar heeft één patiënt vanwege de schending van de privacy moeite mee.

,,Bloeddruk en gewicht is belangrijke informatie voor de arts. Maar het snoept wel tijd af van het consult. Tijd die je kunt winnen wanneer patiënten in de wachtkamer zitten. Zo heb je, in die tien minuten, meer ruimte voor een echt gesprek met de patiënt’’, legt een woordvoerster van het ziekenhuis de proef,  die tot aan het einde van het jaar duurt, uit.  

  1. Geen 'Vindicatiaanse' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studentenverenigingen
    PREMIUM

    Geen 'Vindicati­aan­se' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studenten­ver­e­ni­gin­gen

    DEN BOSCH - Met het nieuwe studiejaar in aantocht schieten (kennismakings)activiteiten bij de studentenverenigingen weer als paddenstoelen uit de grond. Vooral de eerstejaars komen tijdens de introductieperiode vaak zintuigen tekort. Ook de slikspieren worden dikwijls aardig op de proef gesteld. Eveneens kenmerkend is dat het er meestal gemoedelijk en 'sociaal' aan toe gaat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch