Volledig scherm
PREMIUM
Weegschaal en bloeddrukmeter in de openbare wachtruimte op de afdeling Interne Geneeskunde in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. © Jeroen Bosch Ziekenhuis

Arts bespaart tijd nu patiënten zelf meten en wegen in JBZ, maar het moet wel in de openbare ruimte

DEN BOSCH - Patiënten op de afdeling Interne Geneeskunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen vóór ze de specialist bezoeken zelf hun gewicht en bloeddruk meten. Om tijd te winnen voor een consult van tien minuten. De proef is in de openbare ruimte. En juist daar heeft één patiënt vanwege de schending van de privacy moeite mee.

,,Bloeddruk en gewicht is belangrijke informatie voor de arts. Maar het snoept wel tijd af van het consult. Tijd die je kunt winnen wanneer patiënten in de wachtkamer zitten. Zo heb je, in die tien minuten, meer ruimte voor een echt gesprek met de patiënt’’, legt een woordvoerster van het ziekenhuis de proef,  die tot aan het einde van het jaar duurt, uit.  

  1. Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacademie blijft zitten
    PREMIUM
    update | video

    Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacade­mie blijft zitten

    DEN BOSCH - En weer heeft Den Bosch er een plek bij waar véél gaat veranderen. Op het voormalige postterrein aan de Parallelweg achter het station komen in totaal 819 woningen, onder meer in vier in het oogspringende woontorens. Waarbij één toren aan de Dieze komt te staan, aan de overzijde van de weg. Kunstacademie Sint-Joost én de studenten spelen een centrale rol in de plannen: de academie blijft er zitten en er komen ateliers bij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch