Volledig scherm
Wandelaars van de 10 km richting de Bokhovense Maasdijk © A Vddungen

Avondvierdaagse Engelen van start in de Haverleij

ENGELEN - Met een heldere blauwe hemel en kastelen op de achtergrond als decorstukken, zo kan Engelen zich geen betere start van de Avondvierdaagse wensen. Het is de twaalfde editie en er verschenen zo'n 530 wandelaars aan de start. Om 18.00 uur ging vanaf de parkeerplaats van de Burggolf de 10 kilometer van start, gevolgd door de 5 kilometer om 18.30 uur en om 18.45 uur de 3 kilometer. De route liep vanavond door de Haverleij.

Sponsoring

Wie Engelen via de Haverlij binnenrijdt ziet al weken de vooraankondiging van de Avondvierdaagse. Bij de rotonde van de Haverlij staat een groot scherm met banners van zo'n 40 sponsoren. Bedrijvig Engelen draagt de avondvierdaagse een warm hart toe. "En dat is hard nodig", zegt Jos van de Wouw, organisator. De gemeente wilde dit jaar niet dat het scherm er kwam, vanwege een mogelijke aanpassing van het beleid tegen onder meer verrommeling van de buitenruimte. "We kregen de vergunning met pijn en moeite. Zonder zo'n scherm krijgen we niet zoveel sponsoren en dan wordt het echt een stuk moeilijker om dit te organiseren", aldus Van der Wouw.

Volledig scherm
Sponsorbord Avondvierdaagse bij de rotonde Haverlij/De Vutter © A Vddungen

Minder deelnemers

Vrijwilligers Marc van de Akker en Hannie van Beek staan op de Bokhovense Maasdijk de wandelaars van de 10 op te wachten. Ze waarschuwen de lopers om toch vooral links van de weg te blijven lopen. Van de Akker kan zich wel herinneren dat er jaren geleden meer deelnemers waren. In 2011 liepen er nog 1000 wandelaars mee en vorig jaar nog 565. 

"Mogelijk dat het komt door het teruglopend aantal basisschoolleerlingen in Engelen, en dus ook minder ouders." De organisatie bedacht voor dit jaar dan ook een 'Senioren promotie actie' waarbij 55 plussers zich kunnen inschrijven voor 1 of 2 dagen. De vierde dag vertrekt vanaf de Engelenburcht met het motto 'nostalgie' voor reünisten. Jeugdvrienden, voetbalteam, buurtgenootjes van vroeger mogen dan meelopen.

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch